Студија на случај

Проверете ја нашата студија на случај за да ги видите придобивките на дело и да откриете како нашата апликација може да има корист од вашиот тениски клуб.

Tennis club Cmrok

Менаџер: Ivan Augustić
Град: Загреб, Хрватска
Вкупно членови: 100-200
Вкупно тениски терени: 9

Тенискиот клуб Cmrok е релативно нов клуб кој е основан во 2019 година. Од самиот почеток, тие знаеја дека сакаат да користат сеопфатно софтверско решение за да им помогнат да управуваат со својот клуб поефикасно. Откако истражувале различни опции, решиле да одат со SportyPlus

Проблем:

Како нов клуб, Цмрок се соочи со предизвикот да привлече и задржува членови. Тие, исто така, сакаа да ги насочат процесите за управување со резервации и членство, како и да обезбедат платформа за организирање лиги и турнири.

Решение:

SportyPlus обезбеди совршено решение за потребите на Cmrok. Тие го имплементираа модулот за резервации за да им овозможат на членовите лесно да резервираат тениски терени преку Интернет, а модулот за управување со членство да ги следат информациите за членовите и плаќањата. Тие, исто така, го користеа модулот ЕЛО лигата за креирање и управување со нивните лиги и турнири.

Резултати:

Од спроведувањето на SportyPlus, Cmrok забележа зголемување на задоволството и задржувањето на членовите. Модулот за резервации им олесни на членовите да резервираат тениски терени, а модулот на ELO лигата беше хит кај играчите, кои ја ценат функцијата за автоматско сеење на турнирите. Генерално, Cmrok е исклучително задоволен со софтверот и доживеа значително зголемување на членството откако го имплементира.

Заклучок:

SportyPlus беше драгоцено богатство за Cmrok, обезбедувајќи сеопфатно решение за управување со нивниот клуб и подобрување на задоволството на членовите. Модулите за управување со резервации и членство имаат рационализирани процеси, додека модулот на ELO лигата има додадена вредност за играчите. Како резултат на тоа, Cmrok забележа зголемување на членството и е воодушевен од софтверот.

— Ivan Augustić, manager, Tennis club Cmrok

"Да бидам искрен, не знам како би го воделе нашиот тениски клуб без SportyPlus. Стана интегрален дел од нашите операции, од управување со членства и резервации на тениски терени до следење финансии и комуникација со нашите членови."

Откријте како се подобриле другите клубови со SportyPlus