Студија на случај

Проверете ја нашата студија на случај за да ги видите придобивките на дело и да откриете како нашата апликација може да има корист од вашиот тениски клуб.

Tenis klub Zaprešić

Менаџер: Ivica Grizelj
Град: Запрешиќ, Хрватска
Вкупно членови: 800-1000
Вкупно тениски терени: 9

Во оваа студија на случај, ќе ги разгледаме предизвиците со кои се соочува Тенискиот клуб Запрешиќ, клуб со средна големина со 5 тениски игралишта и приближно 500 членови. Клубот се потпираше на телефонски резервации и рачно следење на членствата, што доведе до проблеми како што се преклопени резервации и заборавени резервации.

Проблем:

На тенискиот клуб во Запрешиќ му требаше начин да ги насочи резервациите на тениските терени и управувањето со членовите. Без ефикасен систем, тие поминуваа многу време на телефон и се справуваа со фрустрирани членови.

Решение:

Тенискиот клуб во Запрешиќ ја имплементираше апликацијата SportyPlus за управување со резервации на тениски терени и информации за членовите. Со модулот за резервации, тие можеа лесно да резервираат тениски терени и да ги елиминираат преклопувачките состаноци. Модулот за управување со членови им овозможи да ги следат нивните членови и нивниот статус на членство.

Резултати:

Имплементацијата на апликацијата SportyPlus имаше позитивно влијание врз тенискиот клуб Запрешиќ во рок од една недела од употребата. Заштеденото време на административните задачи и зголеменото задоволство на членовите придонесоа клубовите да пораснат за 30% во годината од спроведувањето на SportyPlus. Клубот силно го препорачува SportyPlus на кој било друг тениски клуб кој сака да ги насочи своите операции и да обезбеди врвно искуство за своите членови.

Заклучок:

Апликацијата SportyPlus беше успешно решение за предизвиците на тенискиот клуб Запрешиќ со управување со резервации и членство. Модулот за резервации на апликацијата го рационализираше процесот на резервација, а модулот за управување со членство го олесни следењето и управувањето со информациите за членовите. Генерално, имплементацијата на апликацијата доведе до зголемена ефикасност, задоволство и раст за клубот.

— Ivica Grizelj, manager, Tenis klub Zaprešić

"Тоа беше промена на играта за нашиот тениски клуб. Способноста да создаваме различни типови на членства и опции за цени ни овозможи да им понудиме различни избори на нашите членови. А алатките за управување со турнирот и лигата ни овозможуваат лесно да организираме натпреварувачки настани во нашиот клуб."

Откријте како се подобриле другите клубови со SportyPlus