Студија на случај

Проверете ја нашата студија на случај за да ги видите придобивките на дело и да откриете како нашата апликација може да има корист од вашиот тениски клуб.

Tenis klub Stars

Менаџер: Igor Kos
Град: Самобор, Хрватска
Вкупно членови: 100-200
Вкупно тениски терени: 9

Тенискиот клуб Старс е мулти-спортски објект кој се наоѓа во срцето на градот Самобор. Клубот отсекогаш бил популарна дестинација за спортисти од сите возрасти и нивоа на вештини. Сепак, и покрај неговата популарност, клубот се соочуваше со неколку предизвици кога беше во прашање управувањето со неговите операции.

Проблем:

Тенискиот клуб Stars се потпираше на застарен систем за онлајн резервации кој не беше погоден за мобилни телефони, што им отежнуваше на членовите да резервираат тениски терени и да го следат нивниот напредок. Дополнително, клубот се бореше да ја следи финансиската евиденција и да ги ангажира своите членови преку ефективна комуникација. Како резултат на тоа, клубот губеше од потенцијалните приходи и се бореше да ги задржи своите постоечки членови.

Решение:

Тенискиот клуб Stars одлучи да ја имплементира апликацијата SportyPlus за да ги реши овие проблеми. Со своите сеопфатни и мобилни карактеристики, апликацијата обезбеди лесно за користење решение за управување со резервации, финансии и комуникација со членовите. Клубот исто така ги искористи модулите за лига и турнири на апликацијата за да ги ангажира своите членови и да создаде поконкурентна атмосфера.

Резултати:

Имплементацијата на SportyPlus во Tennis Club Stars имаше непосредно влијание врз работењето на клубот. Членовите можеа лесно да резервираат тениски терени и да го следат нивниот напредок преку апликацијата, што го зголеми задоволството и задржувањето на клиентите. Дополнително, клубот можеше да го насочи своето финансиско водење и комуникација со членовите, што резултираше со зголемени приходи и подобар ангажман на членовите.

Заклучок:

Тенискиот клуб Stars успеа да ги надмине своите оперативни предизвици и да ја подобри својата крајна линија со имплементирање на апликацијата SportyPlus. Со своите сеопфатни и мобилни карактеристики, апликацијата обезбеди лесно за користење решение за управување со резервации, финансии и комуникација со членовите, што резултираше со зголемено задоволство и задржување на клиентите.

— Igor Kos, manager, Tenis klub Stars

"Го користевме софтверот SportyPlus изминатава година и тоа направи огромна разлика во начинот на кој го водиме нашиот клуб. Лесен е за користење, ни заштедува време и пари, а нашите членови го сакаат тоа!"

Откријте како се подобриле другите клубови со SportyPlus