Студија на случај

Проверете ја нашата студија на случај за да ги видите придобивките на дело и да откриете како нашата апликација може да има корист од вашиот тениски клуб.

Stars Open Tour

Менаџер: Silvio Marić
Град: Загреб, Хрватска
Вкупно членови: 100-200
Вкупно тениски терени: 9

Stars Tour Tennis Association е група со седиште во Хрватска која организира неколку турнири во текот на годината. Во минатото, тие се соочуваа со предизвици во ефикасно управување со нивните турнири, што доведе до проблеми како што се играчите кои чекаат долги временски периоди да играат и тешкотии во следењето на играчите на различни турнири.

Проблем:

Здружението Stars Tour имаше неколку проблеми со управувањето со нивните турнири, вклучително и играчи кои чекаа долги периоди поради промените на распоредот во последен момент и недостатокот на ефикасно управување со играчите. Тие исто така се мачеа со рачно креирање на скали, што резултираше со доцнење за играчите. Генерално, на организацијата и требаше рационализирано решение за подобрување на протокот и организацијата на нивните турнири.

Решение:

За да ги реши овие проблеми, Stars Tour ја имплементираше апликацијата SportyPlus. Со апликацијата, играчите сега можат лесно да се пријават на турнири и софтверот автоматски генерира случајни семења. Во случај на промени во распоредот, играчите веднаш се известуваат и скалите автоматски се ажурираат откако турнирот ќе заврши.

Резултати:

Откако ја имплементираше апликацијата SportyPlus, Stars Tour забележа значително подобрување во текот на нивните турнири. Играчите повеќе не треба да чекаат долги временски периоди и можат лесно да го следат нивниот напредок и рангирање. Здружението, исто така, забележа зголемување на бројот на играчи кои учествуваат на нивните турнири, со над 500 играчи.

Заклучок:

Имплементацијата на апликацијата SportyPlus значително ја подобри ефикасноста и уживањето во турнирите и за играчите и за здружението. Со апликацијата, играчите можат лесно да се регистрираат и да го следат нивниот напредок, а здружението може да го рационализира процесот на турнирот и да го зголеми учеството.

— Silvio Marić, manager,

"Многу е лесно да се креираат и управуваат турнирите, од закажување натпревари и тениски терени до следење на рангирањето на играчите и резултатите. Можевме да водиме многу поуспешни и организирани турнири откако почнавме да го користиме SportyPlus."

Откријте како се подобриле другите клубови со SportyPlus