Студија на случај

Проверете ја нашата студија на случај за да ги видите придобивките на дело и да откриете како нашата апликација може да има корист од вашиот тениски клуб.

Tenis klub Karlovac

Менаџер: Robert Cervar
Град: Карловац, Хрватска
Вкупно членови: 100-200
Вкупно тениски терени: 9

Тенискиот клуб Карловац е добро етаблиран клуб со богата историја која датира од 1911 година. И покрај својата долгогодишна традиција, клубот сè уште нема усвоено ниту едно модерно софтверско решение за да помогне во управувањето со неговите операции.

Проблем:

Клубот се потпираше на застарени методи како што се печатени списоци со членства и телефонски резервации за да управува со своите операции. Ова доведе до проблеми како што се преклопуваат резервации и заборавени резервации, што ги фрустрира и персоналот и членовите на клубот. Дополнително, клупската услуга за жици со рекет беше тешко да се управува со многу различни вклучени вработени, што доведе до проблеми како што е недоволно пријавување на работните жици, што влијаеше на профитот на клубот.

Решение:

Клубот ја имплементираше апликацијата SportyPlus за да помогне во рационализирањето на неговите операции. Модулот за резервации на апликацијата им олесни на членовите да резервираат тениски терени преку Интернет, намалувајќи го обемот на работа на персоналот на клубот и подобрување на искуството за резервации за членовите. Модулот за управување со членство на апликацијата му овозможи на клубот да следи различни нивоа и пакети на членство, поедноставувајќи го процесот на проверка на членствата при резервирање тениски терени. Модулот за жици со рекет на апликацијата обезбеди централно место за следење на работните места и плаќањата со жици, подобрување на ефикасноста и одговорноста.

Резултати:

Имплементацијата на апликацијата SportyPlus имаше позитивно влијание врз работењето на клубот речиси веднаш. Персоналот на клубот можеше да заштеди време со тоа што не мораше рачно да се справува со резервации на телефон и да ги проверува листите за членство. Членовите беа задоволни од побрзиот и поудобен процес на онлајн резервирање тениски терени. Клубот, исто така, забележа зголемување на бројот на членства бидејќи повеќе луѓе беа привлечени од практичноста и леснотијата на користење на апликацијата.

Заклучок:

Апликацијата SportyPlus беше драгоцено богатство за тенискиот клуб Карловац, помагајќи им да ги модернизираат своите операции и да го подобрат искуството и за персоналот и за членовите. Со рационализација на процесите како што се резервации на тениски терени, управување со членство и жици со рекет, клубот успеа да заштеди време и ресурси и да го зголеми профитот.

— Robert Cervar, manager, Tenis klub Karlovac

"SportyPlus го направи менаџирањето на нашиот тениски клуб лесно. Корисничкиот интерфејс ни го олеснува закажувањето тениски терени, управувањето со членствата и следењето на финансиите. Повеќе не треба да трошиме часови на овие мачни задачи, ослободувајќи ни време да се фокусираме на други важни задачи."

Откријте како се подобриле другите клубови со SportyPlus